Main menu
Društvo Dobra volja ŠkofijeDruštvo Dobra volja ŠkofijeDruštvo Dobra volja Škofije

O društvu Dobra volja Škofije

Društvo Dobra volja Škofije je nastalo aprila 2015. Začetki so bili v letu 2013, ko se je zbrala skupina navdušencev in začela z izvajanjem skečev v želji nasmejati vsakogar, ki je rad dobre volje. Zanimanja pa niso pokazali samo humoristi temveč tudi pevci. Zbrali so se v pevsko skupino, kjer prepevajo za dušo in srce. Mlad pevovodja Gabrijel Križman je prinesel v skupino pravo istrsko dušo. Vsi so ga izredno veseli. Z njim je navdušenje nad petjem dobilo nov elan. Zapojejo partizanske , ljudske, istrske in druge pesmi.


Društvo je kulturno, športno rekreacijsko in turistično usmerjeno. Želja, da se ustvarja za vse generacije dobra volja na različnih programih je dana iz potrebe druženja krajanov in drugih. Iščemo nove ideje in zamisli in želimo, da se medsebojna povezanost čim bolj krepi.
Od leta 2013 do aprila 2015 smo izvajali programe predvsem v društvih upokojencev po Obali in imeli samostojni nastop v Gračišču v , kjer smo prvič prikazali celoten repertoar in bili prijetno presenečeni nad navdušenjem gledalcev.

Druženje članov

Člani društva so svoj zaključek spomladanske sezone združili 22. maja 2015 na delovno poslovnem sestanku v lokalu Sarajevo 84 v Kopru. Ob medsebojnem druženju so resnično zbežale urice, kot bi trenil. Zadovoljni so se dogovorili, da bo jesen še bolj pestra in da želijo povabiti k sodelovanju tudi nove člane.

Vecerja ob ustanovitvi društva

 

Aktivnosti

Maja 2015 smo imeli prvi nastop pod svojim novim imenom Društvo dobra volja Škofije v hotelu Delfin v Izoli. Nastopili smo z mešano pevsko skupino pod vodstvom Gabriela Križmana in s skeč skupino pod vodstvom Nasihe Cvajdik. Predstavili smo nekaj domačih istrskih pesmi na nanole, nekaj ponarodelih pesmi ter z nastopom z Gabrielovo harmoniko pričarali pravi istrski večer za goste iz notranjosti Slovenije. Aplavz gledalcev pa je bučno pospremil skeč igre, ki so bile novo doživetje za vse in tako pokazal, da smo z inovativnimi skeči resnično spravili ljudi v dobro voljo.
Ob prazniku Dneva borcev in 70. Obletnice osvoboditve smo se odzvali na povabilo Društva Tiger iz Postojne. Zapeli smo partizanske pesmi ob spremljavi našega harmonikarja Franca Plahute. Vzdušje ob prepevanju borbenih pesmi je v nas prebudilo in potrdilo spoštovanje do borcev in bork, ki so se borili za našo svobodo in naš današnji obstoj. Po končani proslavi smo zaplesali in se prijetno družili ob pogostitvi.

Nastop društva Dobra volja v Postojni


• • •