Main menu
Društvo Dobra volja ŠkofijeDruštvo Dobra volja ŠkofijeDruštvo Dobra volja Škofije

Špargljada 2019 na Škofijah

Prva pomladanska prireditev 2019 je ponovno napolnila Škofije z polno energije. Špargljada Škofije pred Zadružnim domom Hermana Pečariča v organizaciji Društva Dobre volje Škofije in mednarodno tekmovanje v dvigovanju uteži kettlebel v Zadružnem domu organizaciji Društva N1 Gymco Škofije sta v soboto 20.4.2019 ob sončnem vremenu in bogatem obisku dodala Škofijam lep predpraznični občutek prijetnega druženja med ljudmi.

Kuharske mojstrovine članov Društva Dobra volja so že od 10.00 ure dalje z prijetnimi vonjavami zaokrožile prireditveni prostor ter ponudile obiskovalcem več vrst hrane iz špargljev in drugih jedi. Za letošnjo fritajo, pašto, njoke, mafine, palačinke so porabili več kot 600 jajc poleg vseh ostalih sestavin. Prve palačinke iz špargljev polnjene z skunim nadevom in šunko ter podobni slani mafini so bili dobro spejeta novost na jedilniku. Kljub letošnji izredno slabi beri špargljev so aktivni člani uspeli zadostit potrebam za špargljado. Poleg vseh špargljevih jedeh so se sproti cedile sline tudi ob grilu, kjer je pikico na i dodal tudi ombolo v refoškovi omaki z šparglji in polento. Slastne palačinke in fritule članic pa so že nepogrešljiva sladica na vseh prireditvah, ki odnese vse ostale slaščice. Na stojnicah z domačimi pridelki so se letos predstavili Kmetija Lacmanovi, Kmetija Agapito, Čebelarstvo Vižintin ter kraški medar. Da je bilo poskrbljeno za zdravje zainteresiranih so v soorganizaciji poskrbeli člani Turističnih društev Dekani in Hrvatini skupaj z Ankaranom, ki so organizirali pohod po zaledju vse do Socerba in nazaj ter se vrnili na prireditveni prostor pred Zadružni dom Škofije.

  • Špargljada na Škofijah 2019
  • Špargljada na Škofijah 2019
  • Špargljada na Škofijah 2019
  • Špargljada na Škofijah 2019
  • Špargljada na Škofijah 2019

Rdeči križ Koper je na stojnicah izvajal meritve sladkorja, holesterola, trigliceridov, Društvo osteoporoza pa je v avli izvajala meritve kostne mase. Vse skupaj je pospremil bogat kulturni program, katerega so izvajali na odru pred Zadružnim domom člani N1 Dance kluba Škofije, Klub Twirling iz Kopra, Društvo HOOPS Koper, Mažoretke Koper, orkester harmonikarjev Nika Polesa iz Kozine ter pevka Ella Rož iz Ljubljane. Čudovito predstavo za otroke ,,Rdeča vila z rdečo kapljico,, je pripravila Irena Dolinšek iz Pirana, program pa je vodila Ivica Vergan.
Najmljaši so se igrali na napihljivem gradu, dokler so odrasli lahko navijali na tekmovalce v dvigovanju uteži v dvorani.
Velika udeležba obiskovalcev in prijetno vzdušje na Škofijah je dalo potrditev, da že 5. Špargljada in tretja mednarodna tekma Društva N1 Gymco daje vsakoletno dobro prireditev, ki je vredna obiska.
S tem je dana spodbuda vsem angažiranim članom, da delajo v pravi smeri za dobro vseh. Naj bo tako prijetno še mnogo let. Povezovanje krajanov in obiskovalcev povezuje zaledje v tradicionalni navadi in sobivanju.
Ob tej priložnosti se Društvo Dobra volja Škofije zahvaljujem vsem udeleženim članom za njihov trud in dobro voljo, KS za vso podporo in razumevanje, Alanu Radinu za vse čudovite fotografije, oblikovanje plakatov in Društvu N1 Gimco z Neno Cah za sodelovanje. Zahvaljuje se TD Dekani, TD Hrvatini, DU Ankaran, Rdečemu Križu Koper, Društvu Osteoporoza ter vsem nastopajočim v kulturnem programu. Posebna hvala tudi Maksimu Verganu za ozvočenje prireditve.
Posebne zahvale pa so deležni našo donatorji in sponzorji ;
KS Škofije Titus Lama Dekani Pekarna Kljun Mercator Škofije Meja Šentjur Farma Hrvatič
ZDK MOK Mesnica Ave Koper Primorske novice, Radio Koper Radio Capris Turistična Org. MOK
PRISRČNA ZAHVALA VSEM IN Z ENTUZIJAZMOM NAPREJ
Predsednica Društva Dobra volja Škofije
Nasiha Cvajdik


• • •