Main menu
Društvo Dobra volja ŠkofijeDruštvo Dobra volja ŠkofijeDruštvo Dobra volja Škofije

ŠKOFIJE POLNE ENERGIJE 2018

Špargljada 2018Škofije so bile ponovno prizorišče druženja krajanov in obiskovalcev, saj so v sončno soboto 21.4.2018 privabile več kot 600 obiskovalcev. Društvo Dobra volja Škofije je poskrbela za gastronomsko kulinarični dogodek, saj je iz divjih špargljev pripravila celo vrsto zanimivih jedi. Od znane fritaje z jajci in pancete, do njokov, riža, pašte in še kaj. V pripravi jedi je sodelovalo tudi KŠTD Elerji.

Poleg uživanja tradicionalne šparglje, katero so člani sami nabirali v zaledju Škofij, so poskrbeli za bogat spremljajoč program, katerega je vodila naša znana plesalka iz TV ekranov Ivica Vergan. Nastopili so člani različnih plesnih skupin od znanega društva Flip Capris, Plesnega studia Petra. Plesnega društva Lunca Flamenko, Plesne skupine Društva Dobra volja, plesne skupine članov Vip Dance iz Nove gorice oddelek Koper do vokalne pevske skupine Komodo. Skupno je zaplesalo več kot 100 plesalcev različnih starosti od najmlajšega do najstarejšega. Posebej je bil pripravljen napihljiv grad, kjer so otroci preživljali poleg različnih otroških delavnic, nasmejan in razigran spomladanski dan.V popoldanskem času, takoj, ko se je polegla lakota in žeja, pa je nastopila glasbena skupina Ne me jugat in dodala svojo noto na prireditvi. V času prireditve špargljada, ki se je odvijala pred zadružnim domom, pa je v notranjosti le tega potekala 2. velika mednarodna tekma v organizaciji društva N1 Gym iz Škofij. Dvigovanje kettlebel uteži se je udeležilo več kot 60 tekmovalcev iz različnih držav. Zelo borbeno tekmo si je ogledalo okoli 200 obiskovalcev, ki je spoznavalo nov šport. Prve korenine tega športa na obali je društvo N1 Gym zasadilo ravno na Škofijah. Tretje skupno mesto osvojeno na domačem terenu, pomeni velik dosežek naših športnikov, saj so ponesli ime Škofije tudi v druge države. Iskrene čestitke in še veliko uspešnih in lepih tekem vam želimo. V večernem času je zabobnel koncert Maksima Vergana in njegovega 25 letnega glasbenega delovanja. Od svojih prvih korakov v OŠ OK Škofije do danes je prikazal svojo glasbeno pot z čutno povezanim programom skupaj z prijatelji ter skupino Ni Panike in Primorski Fantje, Teo Korda in Mr. Jo. Spremljali so ga tudi otroci šolskega pevskega zbora OŠ OK. Zelo spektakularen koncert je spremljalo veliko mladih krajanov in prijateljev, ki so mu na koncu iskreno čestitali z dolgim aplavzom in navdušenjem nad videnim. Bravo Maksim Vergan.
Čudovit dan, poln energije se je potegnil pozno v noč. Zadovoljni obiskovalci in organizatorji so navdušeni nad prebujanjem življenja v zaledju mesta, kjer je povezanost med seboj velikega pomena.
Organizatorji se zahvaljujemo krajanom za vso strpnost v prometu in še posebej sosedom za potrpežljivost in osebno pomoč pri izvedbi programa.
Še posebej se zahvaljujemo MOK in KS Škofije za podporo pri izvedbi projekta ter vsem pokroviteljem. Hvala vsem članom vseh društev ter vsem izvajalcem tako športnim kot glasbenim.
MOK, KS, Marjetica Koper, Casino Škofije, Pivovarna San Nicolo, Pekarna Kljun, Mercator-Škofije, Meja Šentjur, Paloma Sladki Vrh, Karjola Marezige, Radio Koper, Radio Capris, Istrabenz plini, Ave mesnica Koper, Caffe Diemme, Lekarna Melisa, Frizerski salon Fedora.

  • Špargljada 2018 na Škofijah
  • Špargljada 2018 na Škofijah
  • Špargljada 2018 na Škofijah
  • Špargljada 2018 na Škofijah
  • Špargljada 2018 na Škofijah


• • •