Main menu
Društvo Dobra volja ŠkofijeDruštvo Dobra volja ŠkofijeDruštvo Dobra volja Škofije

Iz Trte Gre v Vino - 1. Martinovanje na Škofijah

Društvo Dobra volja Škofije je 10.11.2017 v Zadružnem domu Škofije priredilo prvo prireditev »Iz trte gre v vino«, s čimer je pričelo s 1. Martinovanjem na Škofijah. Na svojo prireditev je povabilo vinarje zaledja Škofij in sicer: Vinsko klet Klenar, Kmetijo Agapito, Vinarstvo Hrvatin iz Elerjev ter vinarstvo Čok iz Plavij, kjer je z njimi vodil kramljanje Iztok Novak – Easy. Predstavili so svoje vinarsko življenje in delo.

Obiskovalci so dobili lepo priložnost spoznati pridelovalce odličnih kapljic vina iz Škofij, kateri so svoje vino tudi osebno predstavili na stojnicah. Največji delež čudovitih vinogradov, ki krasijo okolico Škofij je v lasti Vinakoper. Njihov predstavnik Simon Černe, prav tako krajan Škofij, je obiskovalcem predstavil bogate izkušnje in uspehe njihovega dela z vinarstvom. Kulturni program, ki se je prepletal med kramljanjem, je vodil Gabriel Križman. Klapa Semikanta je z svojim čudovitim izborom skladb dodala vinu žlahtno spremljavo z pesmijo. V programu so člani skeč skupine Društva Dobra volja Škofije izvedli prikaz tlačenja grozdja, kot se je izvajalo nekoč. Otroška folklorna skupina OŠ Marezige v oblačilih starih časov je bila s svojo predstavitvijo biser dogodkov od nekoč. V duetu sta zapela Mario Pretvar in Orjana Turk. Društvo Dobra volja pa je ob tej priložnosti svojim obiskovalcem predstavilo tudi zelo uspešno mlado krajanko Škofij, Tadejo Udovič-Kovačič, katera je kljub svojim komaj 10 letom večkratna zmagovalka tako mednarodnih kot državnih in drugih različnih tekmovanjih na diatonični harmoniki. Nazadnje je osvojila 1. mesto na državnem tekmovanju . Seveda ne bi bilo Sv. Martina brez krsta vina. Andrej Jelačin je opravil krst z njemu znanim scenarijem in smeh je bil zagotovljen. Z dobro voljo so obiskovalci pokušali letošnji uspeh vinarjev. Po končanem predstavitvenem delu vinarjev, se je pričelo martinovanje z ansamblom Primorski Fantje. Kulinarične dobrote so pripravili člani Društva Dobre volje, odlično vino pa predstavljeni vinarji.

Društvo Dobra volja Škofije se zahvaljuje za sodelovanje in donacije vsem, ki so kakorkoli pomagali k izvedbi prve tovrstne prireditve, saj je bila polna dvorana obiskovalcev dokaz, da je medsebojno druženje pomembno.
Zahvala MOK-u , KS Škofije, Vinakopru , restavraciji Brič, Agrariji Koper, Komunali Koper, Mesnici Ave Koper, Pekarni Kljun, OŠ Oskarja Kovača, Kmetiji Valca, Vinarstu Klenar, Kmetiji Agapito, Vinarstvu Hrvatin, Vinarstu Čok.


• • •