Main menu
Društvo Dobra volja ŠkofijeDruštvo Dobra volja ŠkofijeDruštvo Dobra volja Škofije

Špargljada na Škofijah

letak spargljada2016Dišalo je po špargljih!
V soboto (02.04.2016) so Škofije dišale po okusnih divjih špargljih, ki so se v različnih jedeh z jajci in slanino, testeninami, narastki in polento kuhali v loncih treh društev: TKŠD Elerji, TKD Kolombar in Dobra volja Škofije. Poskrbeli so za čudovit dan polnih želodčkov, glasbe, plesa in smeha, manjkalo pa ni niti veselja in rajanja najmlajših.

Članica Dobre volje Škofije Karmen je vodila delavnico za otroke, društvo Vesele rokice so otroke animirale s klovnom in pričarale navdušenje z likom Maše iz risanke Maša in medved, predstavila sta se mlada harmonikarja Gregor Ahlin in Enej Peric, nastopila je najmlajša plesna skupina OŠ OK Škofije ter živahni plesalki Ana Mauc in Urška Podobnik, svoj prvi odrski nastop pa sta z recitiranjem dveh pesmic izvedla 2-letni Filip Gašper in Katarina Tepša. Vsi so povzeli velik aplavz in spodbudne čestitke. Ženska klapa Fritule je očarala z glasom in stasom, Jani Tadeško je bil odličen animator odrskega dogajanja in povezovalec programa, za plesno točko pa so poskrbele članice društva Dobra volja, pod vodstvom Nasihe Cvajdik.

  • Špargljada na Škofijah 2016
  • Špargljada na Škofijah 2016
  • Špargljada na Škofijah 2016
  • Špargljada na Škofijah 2016
  • Špargljada na Škofijah 2016

Prijetno druženje, veselo vzdušje, špargljeve kulinarične dobrote in različni izdelki domačih pridelovalcev Kmetij Vrh in Kodričevi,vinarja Edija Šavleta, društva Kroštole, medarja Darija Flega ter sirarstva Rudi, so napolnili dan, ki bo še nekaj časa ostal v spominu številnih obiskovalcev in vseh treh organizacijskih društev, ki so se zelo izkazala in obljubila, da se naslednje leto spet dobimo!
Velika zahvala donatorjem, ki so pripomogli k izvedbi prve »Špargljade na Škofijah« in sicer: Mesnici TRIPAR-Škofije, Mesnici Ave-Škofije, Mesnica Agraria Koper, Pekarna Kruh Koper, Pekarna Kljun-Pobegi, firmi Mega Koper, različnim domačim vinarjem ter KS Škofije in Komunali Koper za materialno pomoč.


• • •