Main menu
Društvo Dobra volja ŠkofijeDruštvo Dobra volja ŠkofijeDruštvo Dobra volja Škofije

 Sodelovanje s kulturnim društvom Plamen

Društvo Dobra volja se je z veseljem odzvala vabilu Kulturnega društva Plamen na njihov Letni koncert na občinskem prazniku Občine Škocjan- Knobleharjevo 2018.  V polni dvorani Metelkovega doma v Škocjanu so se člani skeč skupine predstavili s svojimi humorističnimi skeči in jo dodobra napolnili z smehom in dobro voljo.

Beri dalje ...

Udeležba našega društva na prireditvi Koper na Dlani 2018

Koper na dlani 2018Člani Društva Dobra volja Škofije so bili na občinski prireditvi Koper na dlani res dobre volje. Predstavili so se na stojnicah z kulinariko Istre:; flanci z dušo, pršut v refošku in polento, fritajo z divjimi šparglji in panceto, palačinkami, k sodelovanju pritegnili škofijske proizvajalce tako vino Kmetije Agapito in slaščice Slaščičarne Renata Škofije.

Beri dalje ...

ŠKOFIJE POLNE ENERGIJE 2018

Špargljada 2018Škofije so bile ponovno prizorišče druženja krajanov in obiskovalcev, saj so v sončno soboto 21.4.2018 privabile več kot 600 obiskovalcev. Društvo Dobra volja Škofije je poskrbela za gastronomsko kulinarični dogodek, saj je iz divjih špargljev pripravila celo vrsto zanimivih jedi. Od znane fritaje z jajci in pancete, do njokov, riža, pašte in še kaj. V pripravi jedi je sodelovalo tudi KŠTD Elerji.

Beri dalje ...

Iz Trte Gre v Vino - 1. Martinovanje na Škofijah

Društvo Dobra volja Škofije je 10.11.2017 v Zadružnem domu Škofije priredilo prvo prireditev »Iz trte gre v vino«, s čimer je pričelo s 1. Martinovanjem na Škofijah. Na svojo prireditev je povabilo vinarje zaledja Škofij in sicer: Vinsko klet Klenar, Kmetijo Agapito, Vinarstvo Hrvatin iz Elerjev ter vinarstvo Čok iz Plavij, kjer je z njimi vodil kramljanje Iztok Novak – Easy. Predstavili so svoje vinarsko življenje in delo.

Beri dalje ...

Špargljada 2017 na Škofijah

Špargljada 2017 na ŠkofijahŠpargljada 2017 Škofije, organizirana dne 25.3.2017 od 10.00 - 16.00 ure pred Zadružnim domom Škofije je v organizaciji Društva Dobre volje Škofije, TKD Elerji ter KTD Kolombar zelo lepo uspela. Člani vseh treh društev so sami skrbno nabirali že prve letošnje divje šparglje ter z njimi pripravili pravo kulinarično gostijo. Sončno vreme, dobra glasba, stojnice z domačimi izdelki, plesni program, program otrok iz OŠ OK Škofije, otroške delavnice ter veliko različnih vrst jedi iz špargljev vse od fritaje, potice, njokov, pašte, lazanje, narastka, juhe, mineštre, rižote, namazov in do zelo iskanih slastnih palačink in fritul.

Beri dalje ...

Golažjada in pivo 2016 na Škofijah

Golažjada in pivo 2016 na ŠkofijahZadišalo je po veselju in golažu..
V soboto, 17.9.2016, je Društvo Dobra volja v sodelovanju s KS Škofije ponovno pripravilo turistično kulinarično prireditev "Golažjada in pivo 2016". Na prireditvi je v kuhanju golaža tekmovalo 13 ekip iz različnih krajev in celo držav. Poleg domačinov s Škofij, so člani ekip prišli z Elerjev, Pobegov, Dragonje, Šmarij, Plavij, Pohorja, Italije in celo Slovaške. Že od zgodnjih ur je zadišalo ter vabilo k ogledu.

Beri dalje ...